Vacature

Word jij onze nieuwe collega? Medewerker Kringloopwinkel Medewerker Recyclageparken
Lees meerOphaalkalender Beveren 2e helft

Inwoners van Beveren krijgen dezer dagen de ophaalkalender voor de tweede helft van het jaar. De vorige loopt immers maar tot en met juni 2022. Je vindt de ophaalkalender bij de Afvalkrant (bedeling rond 10-06). Geen ophaalkalender gekregen? Je kunt er …
Lees meerGesloten op 11 juli

Op maandag 11 juli, Vlaamse feestdag, zijn al onze diensten gesloten.
Lees meerVerkoop restafvalzakken per stuk

Is diftar rest met containers in jouw gemeente nog niet van start, maar wil je geen volle rol restafvalzakken meer kopen? Geen nood, je kan restafvalzakken per stuk kopen bij: het onthaal van Ibogem (Schaarbeekstraat 27, Melsele), bij het gemeentehuis (Gravenplein 8, Beveren), bij de permanenties …
Lees meerRecyclagepark Rupelmonde tijdelijk niet toegankelijk

Vanaf mei zal het recyclagepark van Rupelmonde niet toegankelijk zijn door wegenwerken en aansluitend verbouwingswerken. Na de wegenwerken (mei-oktober) starten we aansluitend met de verbouwingswerken aan het recyclagepark van Rupelmonde. Meer info daarover volgt. Tijdens de werken zijn inwoners welkom …
Lees meerRestafval op recyclagepark juli-aug

Vertrek je op vakantie in juli of augustus en wil je nog snel van je restafval af? Vraag aan je buren om de restafvalzak/-container buiten te zetten. Lukt dat niet, kan je je restafvalzak naar het recyclagepark brengen. Let op: …
Lees meerGratis workshops kringlooptuinieren

Kringlooptuinieren bij verander(en)de klimaatomstandigheden (15/09) Thuiscomposteren in een notendop (25/10) Telkens van 20-21u30. Online. Inschrijven verplicht (via info@ibogem.be). 15-09 Kringlooptuinieren bij verander(en)de klimaatomstandigheden Ons klimaat en onze leefomgeving wijzigen. Dat merk je aan heel wat grote en kleine dingen: de grondwaterstand in je tuin, …
Lees meerOphaling asbest in zakken

Vanaf nu tot 6 zakken per adres en ook voor verenigingen.
Lees meerDe Afvalkrant

De nieuwe Afvalkrant is er! Ze wordt bedeeld vanaf 10 juni (in Beveren samen de ophaalkalender 2e helft). De Afvalkrant 62 – juni 2022. Het jaaroverzicht 2021, de stand van zaken van diftar rest in Beveren, je tuin klimaatbestendig maken, de …
Lees meerMijn Ibogem – saldo diftarrekening

Mijn Ibogem is een online platform waar je je je afvalverbruik en het saldo van je diftarrekening kan opvolgen. Inwoners van Beveren geven langs deze weg ook de keuze voor een restafvalcontainer door (zie stappenplan). Stap 1: ga naar Mijn Ibogem Klik …
Lees meerMatras gratis inleveren op recyclagepark

Deponeer je oude matras niet bij grofvuil, maar breng hem naar de gratis zone van het recyclagepark. Zo kan hij gerecycleerd worden. Hoe gaat dat in zijn werk? De oude matras wordt ontmanteld. De materialen worden gesorteerd (katoen, wol, polyurethaan, …
Lees meerHerbruikbare luiers zijn geld waard

Ieder kind verbruikt meer dan 1 ton wegwerpluiers. Alle Vlaamse baby’s samen produceren meer dan 8,5 % van de totale hoeveelheid restafval. Denk aan je eigen portemonnee, aan de natuur en probeer herbruikbare luiers als duurzaam alternatief. Ibogem geeft milieubewuste …
Lees meerPayconiq op Mijn Ibogem

Voortaan kan je je diftarrekening meteen aanvullen via Mijn Ibogem met Payconiq. Handig en snel! Je kan het saldo van je diftarrekening opwaarderen of een factuur of betalingsuitnodiging betalen. Maak snel een account op Mijn Ibogem. Lees hier Lees meer
Duurzame evenementen

Organiseer je een evenement? Probeer dat dan zo afvalarm mogelijk aan te pakken en het afval goed te sorteren. Wegwerpbekers zijn verboden, dus ga voor herbruikbare bekers. Probeer ook voor andere aspecten van je evenement (zoals eetgerei, infrastructuur) na te …
Lees meerBesmette eieren PFOS naar recyclagepark

In de gratis zone van het recyclagepark in Melsele kun je voortaan met PFOS verontreinigde kippeneieren binnenbrengen. Ze worden aan hoge temperatuur verbrand, zodat de opgenomen PFOS in de eieren definitief uit het milieu verdwijnt. Globaal wordt afgeraden om eieren te …
Lees meer#rechtoprepareren

Spullen repareren kan heel wat besparen: niet alleen voor je eigen portemonnee, maar ook voor het milieu. Zo vermijden we immers het gebruik van grondstoffen, productie, afvalverwerking, transport, CO2-uitstoot… Helaas is repareren vandaag allesbehalve evident. Onze spullen gaan steeds minder lang …
Lees meer