download de recycle-app

Recycle App

Vuilnis buiten zetten doe je zo

Je kunt een papieren exemplaar van de ophaalkalender afhalen op het onthaal van Ibogem, op het recyclagepark of in het gemeentehuis. Of probeer de gratis app Recycle! voor je smartphone. Je krijgt een berichtje de avond voor de ophaling.

Je mag het huisvuil pas buitenzetten (voor je eigen deur) vanaf 18.00 uur op de avond vóór de ophaalronde. De ophaling start om 6.00 uur ‘s morgens. Na de ophaling moeten de recipiënten binnen de 24 uur weer worden binnengehaald.

Let op: Afval dat voortkomt uit bedrijfsactiviteiten valt niet onder huisvuil. Lees hier meer over bedrijfsafval.

PMD

PMD (Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen en Drankkartons) worden om de twee weken opgehaald. Gebruik de blauwe PMD-zakken. Die kosten € 3,00 per rol (d.i. 20 zakken van 60 liter) en zijn te verkrijgen in diverse verkooppunten. Maak geen bidons vast aan de buitenkant van de zak.

GFT

GFT (Groente-, fruit- en tuinafval) wordt om de twee weken opgehaald aan huis en bied je aan in een groene gft-container van Ibogem. Elk gezin krijgt er een ter beschikking. Je gft-afval wordt gewogen. Je betaalt € 0,05 per kg. De betaling verloopt via je diftarrekening. Enkel containers met een chip en voldoende saldo op de diftarrekening worden geledigd. Plaats de rolcontainer met de wieltjes naar de straatkant.

Glas

Huishoudglas of hol glas wordt eenmaal per maand opgehaald en bied je aan in een glaskrat van Ibogem. Elk gezin krijgt er een ter beschikking. De ophaling van glas is gratis. Glas dat niet een glaskrat zit, wordt niet meegenomen.

Rest

Restafval wordt tweewekelijks opgehaald in de grijze Ibogem-zak. Je kan kiezen tussen zakken van 60 liter inhoud (€ 14,20/ 10 zakken) of 30 liter inhoud (€ 8,50/ 10 zakken). Huisvuilzakken moeten goed gesloten zijn en mogen niet meer dan 15 kg wegen. Gescheurde of opengereten zakken worden niet meegenomen. Kleef de zak bovenaan niet dicht, maar gebruik de wavetopsluiting (met de vier flappen maak je twee knopen boven elkaar).

Papier

Papier en karton wordt maandelijks opgehaald en bied je het best aan bijeen gebonden met natuurkoord of in een stevige kartonnen doos. Zo vermijd je waaivuil. Let er op dat de dozen niet te groot zijn en gemakkelijk opgenomen kunnen worden.

Snoeihout

Snoeihout wordt drie keer per jaar opgehaald aan huis. Raadpleeg je ophaalkalender voor de exacte datum. Enkel takken van maximum 1 m lang bijeengebonden met natuurkoord, worden meegenomen. Een bundel mag maximum 25 kg wegen. Je mag maximum 5 m³ aanbieden.
Kerstbomen worden opgehaald tijdens de eerste ophaling van snoeihout (januari). Verwijder pot en versieringen.

Grofvuil

Ibogem organiseert om de drie maanden een ophaling van grofvuil (restgrofvuil, metaal en hout). Klik op onderstaande knop voor meer informatie.

Ik heb een glaskrat of gft-container nodig Vraag ophaling grofvuil aan Raadpleeg de sorteerregels