Restafval

Restafval wordt tweewekelijks opgehaald in de grijze Ibogem-zak of restafvalcontainer.

Hoe aanbieden?

Restafval is huishoudelijk afval dat niet hergebruikt kan worden, dat niet recycleerbaar is en dat je nergens anders bij kan sorteren. Denk aan de ophalers en maak de zak niet zwaarder dan 15 kg. Restafval dat te groot is voor de restafvalzak of -container, is grofvuil.

Lees alles over diftar rest

Wat is toegelaten?

Wat gebeurt er met restafval?

Bekijk het hier.

Koop minder afval
Als je gaat winkelen, koop je niet alleen voedsel, maar ook afval. Wie afvalarm winkelt, koopt zo'n 70% minder afval. Minder verpakkingsafval betekent minder verbranding en minder storten. Minder verpakkingen kopen is ook goed voor de portemonnee, want minder afval betekent minder gevulde vuilzakken. Afvalarme producten zijn vaak ook goedkoper.
Weg met het plastic zakje
Wat denkt u van een herbruikbaar plastic zakje, plastic plooikratten, een katoenen draagtas of een traditionele boodschappentas? Of eenvoudigweg geen extra tas? Heb je toch een plastic zakje, gebruik het dan een tweede keer vooraleer je het weggooit. Het past perfect in de vuilnisbak.
Wie kringt, die wint
Heb je eindelijk beslist om je oude spullen weg te doen, stop ze dan niet bij het restafval. Breng ze naar De Kringloopwinkel. Wat je niet meer gebruikt, is misschien net waar iemand anders naar op zoek is! Door spullen te hergebruiken, vermijden we dat er grondstoffen en energie verspild worden.