Aanvragen afvalcontainer

Inwoners uit Beveren, Kruibeke en Zwijndrecht kunnen hier een glasbak, gft-container, compostvat of -bak bestellen of een aanvraag indienen voor een rolcontainer restafval.

Glas en gft

Gratis glasbak en gft-container

Elk gezin krijgt één gft-container en glasbak ter beschikking van Ibogem. De containers horen bij de woning. Als je verhuist, laat je de containers achter voor de nieuwe bewoners. In je nieuwe bestaande woning (binnen de Ibogem-regio) tref je de containers aan die door de vorige bewoners zijn achtergelaten. Is dat niet het geval, kan je bij de gemeente een bon vragen om containers bij ons af te halen (nadat je adres is aangepast op je identiteitskaart). Als je verhuist naar een nieuwbouwwoning, vraag je eveneens een bon en haal je de containers af nadat je adres is aangepast.

Wanneer je glasbak verdwenen is, moet je daarvan aangifte gaan doen bij de politie (een zogenaamde ‘aangifte van verlies’). Met het document van de politie kun je vervolgens bij Ibogem om een nieuwe glaskrat komen.

Als een ander volume gft-container je beter past, kan je eenmaal gratis de container ruilen. Zorg dat de in te wisselen container proper is. Een tweede keer een container ruilen, kost € 15. Ruilen kan enkel bij het onthaal, niet op de recyclageparken.

Om je container te laten ledigen, moet je container gechipt zijn en moet er voldoende saldo op je diftarrekening staan. Lees hier alles over Diftar gft.

Hoe aanvragen?

Je kan tijdens de openingsuren naar het onthaal komen en direct de nodige containers betalen en meenemen. Ofwel vul je onderstaand formulier in voor afhaling op een Recyclagepark. In dat geval, vragen we wel om op voorhand per overschrijving te betalen. Je krijgt daarna een bevestigingsmail waarin staat wanneer je je bestelling mag afhalen. Als je zelf niet voor vervoer kan zorgen, kunnen we de container ook thuis leveren (€ 10).

Vraag een glasbak of gft-container aan

Composteren

Door te composteren maak je van groente-, fruit- en tuinafval (gft) kwalitatieve compost die je kan gebruiken om de bodem te verbeteren. Tuinafval wordt met andere woorden plantenvoedsel. Door te composteren spaar je bovendien gft-stickers en dure meststoffen uit.

Afhankelijk van de grootte van je gezin en de omvang van je tuin, kies je voor een ‘groot’ systeem (composthoop of -bak) of een ‘klein’ systeem (compostvat of wormenbak).

Hoe werkt het? Wat mag wel en niet in het compostvat? Hoe verwerk je vervolgens compost in de tuin? … Alle aspecten van composteren leer je hier.

Je kan bij Ibogem een compostvat met beluchtingsstok kopen voor € 11 of een compostbak uit gerecycleerd plastic voor € 100. De compostbak weegt in totaal 90 kg en wordt geleverd als zelfbouwpakket.

Hoe aanvragen?

Je kan tijdens de openingsuren naar het onthaal komen en direct het nodige betalen en meenemen. Ofwel vul je onderstaand formulier in voor afhaling op een Recyclagepark. In dat geval, vragen we wel om op voorhand per overschrijving te betalen. Je krijgt daarna een bevestigingsmail waarin staat wanneer je je bestelling mag afhalen.

 Vraag een compostvat of -bak aan

Restafval

Rolcontainer

In plaats van afvalzakken kan je als particulier ook gebruik maken van een rolcontainer voor restafval. Enkele voordelen: geen zak meer die opengekrabd wordt door ongedierte of afval dat op de straat terechtkomt.

Soorten en tarieven

Afhankelijk van je afvalproductie kan je kiezen voor een container van 120 l (is gelijk aan 2 zakken van 60 l) of 240 l (is gelijk aan 4 zakken van 60 l). De lediging van rolcontainers volgt de normale huis-aan-huisophaling. Raadpleeg de kalender.

De betaling gebeurt via driemaandelijkse facturatie en enkel via domiciliëring. Je kan een container huren of aankopen. De opgegeven prijzen zijn inclusief btw en van toepassing voor 2019.

Hoe aanvragen?

Vul je gegevens hieronder in en wij voeren je bestelling uit. Let op: dit aanbod is alleen voor particulieren. Bedrijven kunnen terecht bij een private afvalinzamelaar.

Vraag een rolcontainer aan