Sorteerstraat
Een sorteerstraat is een combinatie van verschillende ondergrondse afvalcontainers. Het systeem vervangt de huis-aan-huisophaling voor de betrokken straten of wijken.
Verhuis je naar een gebied met sorteerstraten? Vraag je badge via info@ibogem.be.
Info en tarieven
Als je gebruik maakt van de sorteerstraat in jouw buurt, vindt er bij jou geen huis-aan-huisophaling meer plaats voor restafval, PMD, GFT, glas en papier-karton. Snoeihout en grofvuil worden wel nog aan huis opgehaald.
De betaling gebeurt via je persoonlijke diftarrekening. In de eerste betalingsuitnodiging vraagt Ibogem je, in opdracht van de gemeente, om een voorschot te storten op je diftarrekening. Elke inworp van de betalende afvalsoorten GFT en restafval wordt in mindering gebracht. Als het saldo onder het drempelbedrag komt, sturen we je een nieuwe betalingsuitnodiging. Om de betalende containers te kunnen openen, moet er voldoende saldo op je rekening staan.
Volg je saldo op Mijn Ibogem.
*Tarieven 2022. Prijzen worden jaarlijks geïndexeerd.
Hoe gebruik je de sorteerstraat?
De ondergrondse containers worden geopend met je persoonlijke badge, die gelinkt is aan je diftarrekening. Je ontvangt een gratis badge van Ibogem.
Restafval kan aangeboden worden met een grote opening en een kleine opening. Zo betaal je voor wat je aanbiedt. Voor de kleine opening (komt overeen met het volume van een pedaalemmer) badge 1 x aanbieden. Voor de grote opening (tweemaal het volume van een pedaalemmer) badge 2 x aanbieden. (Op het scherm verschijnt: “Bied uw pas nogmaals aan voor een grote storting”.)
Defect?
Als een ondergrondse container defect is, gelieve dan zo snel mogelijk contact op te nemen met Ibogem via 03 253 16 64 of info@ibogem.be. Of contacteer het nummer dat op de container staat. Als een ondergrondse container defect is, kan je geen afval deponeren en neem je het terug mee naar huis.
Misbruik
Het is verboden afvalstoffen te deponeren naast of in de omgeving van de ondergrondse containers, ook wanneer een container defect is. Dit wordt gelijkgesteld met sluikstorten en kan een boete tot gevolg hebben.
Sorteerstraten
Neerbroek Zwijndrecht
Neerbroek 46-49 en 109-120, Zwijndrecht (vanaf 6-07-2022)
Castorpark Beveren
Kruisboogstraat alle nummers, Kallobaan 86-88
Viergemeet Beveren
Viergemeet, alle nummers
Zuidpark Beveren
Walhof, Beveren
De Rietvelden Kallo
Hoog Kallostraat 56 -60-62-64-66-68, Kallo
Rudolf Esserstraat Melsele
Rudolf Esserstraat 20-22, Melsele
Ten Wijngaarde Kruibeke
Ten Wijngaarde alle nummers, Kruibeke
Cortewallewijk Beveren
Baljuwstraat, Boerenmarkt, Bosdamlaan (enkel zijde Stationsstraat – oneven nummers), Cortewalledreef, De Bergeyckdreef, Goubaudreef, Goudenregenlaan, Gravendreef, Hof Ter Wellelaan, Kleine Bosweg, Lange Dreef, Lijsterbessenlaan, Meidoornlaan, Moretusstraat, Peperstraat, Ridder Van Malelaan, Stationsplein, Stationsstraat, Van Brouchovenstraat, Verlatdreef.
De betrokken straten kunnen gebruik maken van acht sorteerstraten. Bekijk hier het plan.
De Wissel Kruibeke
De bewoners van de Kruibekestraat 87 tot 145 (enkel de oneven nummers) moeten verplicht gebruik maken van de sorteerstraat.
De bewoners van de Kruibekestraat 80 tot 146 (enkel de even nummers) mogen gebruik maken van de sorteerstraat.
Melkaderwijk Kallo
Melkaderlaan alle nummers, Kallo
Verhuis je naar een gebied waar al met sorteerstraten wordt gewerkt? Vraag je badge via info@ibogem.be.