Workshops voedselverlies
Waar en wanneer leer je meer over het vermijden van voedselverlies?
Voedsel is goud! Verspillen is fout.
Dat wist je natuurlijk al. Maar weet je ook hoe je zoveel mogelijk voedselverlies kan vermijden?
- info-sessie koken met restjes (16-09)
- praktijkles koken met restjes (09-12 en 14-12)
Kijk zeker ook eens bij onze workshops rond kringlooptuinieren!
Gratis, maar inschrijven verplicht.
Infosessie Koken met Restjes (16-09)
In de online-versie van de infosessie ‘Koken met restjes’ leggen we de nadruk op tips rond bewaren, verwerken, plannen, koken … Vele tientalle, vaak verrassende tips en tricks passeren de revue. Welke restjes en overschotjes kunnen eenvoudig tot iets nieuws omgetoverd worden? Je leert het hier.
In samenwerking met Vlaco vzw.
16-09-2025, 20-22u, online
Gratis, maar inschrijven verplicht.
Koken met Restjes praktijk (9-12)
Jaarlijks wordt in de ganse keten van boer tot bord een paar miljard euro aan voedsel weggegooid. Wil jij er ook iets aan doen? De Vlaco-lesgever geeft je tips voor plannen en bewaren van voeding, hoe je houdbaarheidsdata interpreteert… Je maakt samen een viertal gerechtjes op basis van restjes.
In samenwerking met Vlaco vzw.
9-12-2025, 19-22u, CC Ter Vesten
Gratis, maar inschrijven verplicht.
Koken met Restjes praktijk (14-12)
Jaarlijks wordt in de ganse keten van boer tot bord een paar miljard euro aan voedsel weggegooid. Wil jij er ook iets aan doen? De Vlaco-lesgever geeft je tips voor plannen en bewaren van voeding, hoe je houdbaarheidsdata interpreteert… Je maakt samen een viertal gerechtjes op basis van restjes.
In samenwerking met Vlaco vzw.
14-12-2025, 10-13u, CC Ter Vesten
Gratis, maar inschrijven verplicht.