Beter bereikbaar met openbaar vervoer

Met de Zwijndrechtbus is er een busverbinding tussen Zwijndrecht en deelgemeente Burcht, waarbij er diverse haltes zijn op de Krijgsbaan, dichtbij De Kringwinkel Ibogem dus!

Gratis openbaar vervoer

Iedereen kan gratis gebruik maken van de Zwijndrechtbus. Op weekdagen rijdt de bus tussen 6.45 en 19.45 u. In het weekend en op officiële feestdagen is dit tussen 8 en 20 u. De bus rijdt voor het eerst op donderdag 1 maart. De busdienst loopt in principe tot 31 augustus. Als de Zwijndrechtbus voldoende gebruikt wordt, kan deze dienstverlening verlengd worden.

Elk half uur een Zwijndrechtbus

De Zwijndrechtbus die de gemeente inlegt, is een pendelbus die tweemaal per uur een vast parcours aflegt. Je vindt dit parcours, met de vermelding van de haltes hieronder. Het parcours wordt slechts in één richting gereden, maar omdat de route zich beperkt tot het grondgebied van Zwijndrecht, zijn de rittijden steeds comfortabel kort.

Op die delen van het parcours waar ook bus 87 van De Lijn rijdt, zal de Zwijndrechtbus dezelfde haltes gebruiken. Die haltes zijn veilig en volgens de voorschriften ingericht. Op andere delen van het traject zal de gemeente bijkomende haltes inrichten, ook veilig en volgens de voorschriften. De haltes van de Zwijndrechtbus zijn aangeduid met het logo dat je bij dit artikel vindt. Als je twijfelt of de Zwijndrechtbus aan een halte zal stoppen, check dan de aanwezigheid van dit logo. Ook de bus kun je aan dit logo herkennen.

Kijk voor meer info op de website van de gemeente Zwijndrecht.