Een tweede leven voor je wijnstop als isolatiemateriaal

Nadat de kurken geknald hebben, kunnen we ze nog een tweede leven bezorgen. Kurk kan perfect gerecycleerd worden zonder aan kwaliteit te verliezen. Breng ze binnen op de gratis zone van het Recyclagepark.

Nadat de kurken geknald hebben, kunnen we ze nog een tweede leven bezorgen. Kurk kan perfect gerecycleerd worden zonder aan kwaliteit te verliezen. De kurk die bij Ibogem wordt ingezameld wordt vermalen en verwerkt tot isolatiemateriaal. Twee keer winst dus: energie besparen door te isoleren met afval. Door kurk apart in te zamelen creëer je bovendien werkgelegenheid voor mensen met beperkingen.

Kurk is een hoogwaardig natuurlijk materiaal dat wordt gewonnen uit de schors van de kurkeik. Maar die bron is niet oneindig. Van een nieuwe boom kan de eerste schors pas na 25 jaar geoogst worden, waarna de boom tien jaar nodig heeft om een nieuwe bruikbare schorslaag te laten groeien. Door kurk te hergebruiken kunnen we de productiedruk op de kurkboomgaarden verlichten.

Genoeg redenen dus om die kurken binnen te brengen op de gratis zone van het recyclagepark!

Wat kunnen we recycleren? Kurken stoppen (van wijn of bier), onderleggers in kurk, kurkoverschotten (bv. kurk op rol of kurkisolatieplaten), alle andere voorwerpen van zuivere kurk.

Wat niet? Synthetische kurken (dit is restafval), metalen bindijzers (dit mag in de PMD-zak), kurken wand- en vloerbekleding (dit is restafval/grofvuil).

Meer info: www.recycork.be

kurk-hier-recycork