Ga je planten? Koop compost in handige zakken!

Compost past perfect in de kringlooptuin. Groente-, fruit-, en tuinafval wordt door miljoenen kleine organismen afgebroken tot plantenvoedsel. Je hebt geen nood aan meststoffen en kalk want compost verbetert de teelaarde, is vochtregulerend, maakt de bodem luchtiger, rijker en voedzamer. En daarmee is de cirkel rond.

Ibogem beschikt over excellente compost van haar composteringsinstallatie in Kallo. Dit is groencompost: afkomstig van het groenafval dat aan huis wordt opgehaald en van de recyclageparken. Je kan deze compost aankopen in zakken van 50 liter. Opscheppen van compost en een aanhangwagen lenen, is daarmee verleden tijd. De bodemverbeteraar blijft bovendien in topconditie in een ongeopende zak.

De zakken worden aangeboden op de drie recyclageparken (Melsele, Rupelmonde en Verrebroek). Vraag ernaar bij de parkwachter. Je kan ze aankopen aan 3.50 euro/stuk (incl btw). Je ontvangt hiervoor een factuur. Goed om weten: de zakken waar onze compost in zit, zijn recycleerbaar. Deponeer ze achteraf bij Folie (5).

Lees meer over de composteringsinstallatie in Kallo en het gebruik van compost.