Levensloop wast herbruikbare bekers in wasstraat

Levensloop Beveren (19-20/10) maakte dit jaar voor het wassen van de herbruikbare bekers gebruik van de wasstraat die Ibogem aankocht. Dat is handig, snel en duurzaam.

De organisatie van Levensloop Beveren doet er alles aan om het evenement zo duurzaam mogelijk te maken. Vorig jaar maakte de organisatie al gebruik van herbruikbare bekers van Ibogem om plastic wegwerpbekers te vermijden. Dit jaar maakten ze ook gebruik maken van de nieuwe professionele wasstraat die Ibogem aankocht.

De wasstraat is erg zuinig in gebruik van water, energie en chemicaliën. Binnen 10 minuten kunnen meer dan 100 bekers gewassen en gedroogd worden. Het gebruik van de wasstraat verlengt bovendien de levensduur van de herbruikbare bekers. Bij handwas lopen de polycarbonaat bekers immers krassen op en dat maakt ze minder smakelijk om uit te drinken.

Een apart team vrijwilligers stond in voor het gebruik van de wasstraat op Levensloop. Door het wassen van de bekers te centraliseren, boeken alle verenigingen winst op het vlak van efficiëntie en tijd.

Met de wasstraat wil Ibogem verder inzetten op duurzame evenementen en biedt ze de organisatoren zoveel mogelijk middelen aan om dat te realiseren. Op het hele terrein van Levensloop Beveren vond je bovendien afvaleilanden om pmd en restafval te scheiden. Backstage sorteerde de organisatie ook nog papier-karton en glas. Een team vrijwilligers stond in voor het proper houden van het terrein en het sorteren van het afval.