Gratis workshops kringlooptuinieren

  • Kringlooptuinieren bij verander(en)de klimaatomstandigheden (15/09)
  • Thuiscomposteren in een notendop (25/10)

Telkens van 20-21u30. Online. Inschrijven verplicht (via info@ibogem.be).

15-09 Kringlooptuinieren bij verander(en)de klimaatomstandigheden

Ons klimaat en onze leefomgeving wijzigen. Dat merk je aan heel wat grote en kleine dingen: de grondwaterstand in je tuin, de jaarlijks weerkerende extreme zomertemperaturen, extreme buien en onweders, en het steeds meer opduiken van plantenziekten, exoten en invasieve soorten.  Je kan je kringlooptuin met een paar eenvoudige ingrepen ‘wapenen’ tegen al dat natuurgeweld. Je tuin ondervindt invloed van het klimaat, maar hoe je jouw tuin inricht, heeft ook een impact op het klimaat in jouw buurt en straat. Hoe meer klimaatvriendelijke tuinen we inrichten, des te beter dit is voor het klimaat in onze dorpen en steden. Wil je dieper ingaan op de klimaatproblematiek en krijg je graag concrete en praktische tips over klimaatvriendelijk tuinieren?  Dan zit je goed bij deze infosessie.

Donderdag 15-09-2022

Van 20-21u30. Online. Inschrijven verplicht (via info@ibogem.be).

25-10 Thuiscomposteren in een notendop

Wist je dat compost krachtvoedsel is voor de bloemen, planten en bomen in je tuin? En dat je compost zelf kunt produceren door uw groente,- fruit- en tuinresten thuis te composteren? Je tuin krijgt niet enkel een vitaminekuur maar je bespaart er zelfs geld en afval mee. En bovendien houd je de duurzame kringloop in stand.
Weet je niet hoe je eraan begint? Wat wel en niet te composteren? Of welk systeem je best gebruikt? Mis dan zeker de online-infoles thuiscomposteren niet.

Dinsdag 25-10-2022

Van 20-21u30. Online. Inschrijven verplicht (via info@ibogem.be).

TIP: Je krijgt 20 euro korting bij de aankoop van een compostbak/-vat als je een cursus thuiscomposteren volgt.