Ibogem investeert in energieopslag

Als afvalintercommunale wil Ibogem een voortrekker zijn op het vlak van duurzaamheid. Ibogem gaat groene energie opwekken aan de hand van zonnepanelen en zal die energie ook opslagen in een ‘batterij’ om later zelf te gebruiken in plaats van de geproduceerde energie op het elektriciteitsnet te plaatsen.

Ibogem investeert daarvoor bijna 200.000 euro in een energieopslagcontainer. Zonnepanelen met een vermogen van 45 kWh zullen groene energie produceren die opgeslagen wordt in de energieopslagcontainer. Je kan dit best vergelijken met een grote batterij. De opgeslagen energie zal in eerste instantie gebruikt worden om de batterijen van de vorkheftrucks op te laden. De energieopslagcontainer is bovendien verplaatsbaar en kan eventueel bij evenementen gebruikt worden. Later kunnen ook elektrische voertuigen opladen aan de container. Met deze investering kiest Ibogem voor een duurzame toekomst. De plaatsing van de energieopslagcontainer is voorzien voor dit najaar.

Meer info.

Foto van het Directiecomité bij een energieopslagcontainer vlnr Julien Mertens, Wim Beeldens (Algemeen directeur Ibogem), Irene Hoppe, Roger Heirwegh (voorzitter Raad van Bestuur).