Compostactie maart

In maart kan je Vlaco-compost aankopen op het recyclagepark. Vlaco-compost is een duurzame bodemverbeteraar, 100% natuurlijk, een gouden kringloop-product en multifunctioneel inzetbaar in elke tuin. Je tuin, gazon, planten en bomen zijn er dol op!

Gratis tuinhandschoenen bij aankoop van Vlaco-compost tijdens de actie (1 per aankoop). Actie van 2 tot en met 31 maart (of zolang de voorraad strekt) op de drie recyclageparken (via betalende zone – op di, woe en zat op afspraak).

€ 4 incl btw/zak 40 L. Actie alleen voor particulieren.

   

De natuurlijke kringloop terugbrengen in je tuin

Het professionele composteringsproces van waaruit Vlaco-compost ontstaat, kan je vergelijken met wat in het bos gebeurt als afgevallen bladeren, twijgjes en dode planten zich langzaam omvormen tot de donkerbruine bosgrond. In de professionele compostering wordt dit natuurlijke proces versneld, door het zorgen voor een juist evenwicht tussen voeding, vocht en temperatuur. Het resultaat is Vlaco-compost met een hoog gehalte aan stabiele organische stof, een ideale bodemverbeteraar. De nutriënten komen geleidelijk aan beschikbaar voor de planten.

Compost? Dat is altijd een goed idee voor je tuin!

Dankzij compostgebruik, loopt de bodemhuishouding van je tuin véél vlotter. Compost zorgt voor een rijke en vruchtbare bodem. Zandgronden met compost drogen minder snel uit en zwaardere gronden, zoals leem en klei draineren net beter dankzij compost.

Ontdek 4 tuin- (of terras)toepassingen die heel wat profijt beleven aan een composttoediening in het voorjaar:

  • Compost voor een weerbaar gazon 

Had ook jij last van een dor en uitgedroogd gazon tijdens de droge zomers van de voorbije jaren? Ga deze zomer voor een groenere grasmat, met Vlaco-compost. Compost verbetert de waterhuishouding van je bodem, zodat je gras tegen een stootje kan! Als jaarlijkse onderhoudsdosis is het voldoende een dun laagje compost van 0,5 cm over het gazon uit te spreiden. Dat kan perfect in het voorjaar. Enkele regenbuien later zie je de compost nog amper liggen.

Ben je van plan gazon aan te leggen? Dan werk je bij de aanleg best een grote dosis compost in de grond in, een 10 tot 20 cm diep. Je gazon zal er maar liefst 15 jaar profijt van hebben!

  • Vlaco-compost voor een lekkere oogst

In de moestuin kan je jaarlijks ongeveer 5 l/m² compost inwerken. In een nieuwe moestuin en voor groenten zoals kolen, spinazie, prei, sla, selder, peterselie, kervel, courgette, pompoenen, komkommer, meloen, aubergine, paprika, tomaat en aardbei kan je gerust wat meer gebruiken. Veldsla, ajuin, knoflook, erwt, boon, witloof en schorseneer hebben liever minder nutriënten, gebruik dus wat minder compost. Ook de fruitoogst leeft op van een stevige portie Vlaco-compost.

  • Vlaco-compost voor prachtige bloemen 

Wist je dat de bloemen in je tuin vaak geen snelwerkende meststoffen nodig hebben? Als de groei geforceerd wordt, worden planten vatbaarder voor ziekten en ongedierte. Met Vlaco-compost geef je hen alles wat ze nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben.

  • Moestuin- en kruidenbakken

Geen tuin? Geen probleem! Ook op je terras geniet je met Vlaco-compost van de lekkerste kruiden en de heerlijkste vierkante-metertuintjes. Wist je dat je bij sommige Vlaco-producenten ook Vlaco-potgrond kan aankopen? Het is een duurzame, lokaal geproduceerd potgrond, waar zo weinig mogelijk veen (eindige grondstof) in verwerkt is.